Respingerea tuturor derogărilor de la Planul Urbanistic General care sunt nefondate (derogări de modificare regim de înălțime, derogare de modificare zonă funcțională, derogări de la retragerile minime obligatorii etc., în special pentru zonele de locuit).

O analiza detaliată de către specialiști a P.U.Z-urilor și P.U.D-urilor propuse de către dezvoltatori și respingerea documentațiilor care prezintă probleme sau încălcări ale principiilor de “bun simț urbanistic”.

Obligarea dezvoltatorilor pentru a include în proiectele lor de complexe rezidențiale și a unităților educaționale, spații verzi, locuri de parcare suficiente, drumuri de acces dimensionate corespunzător, trotuare, dotări tehnico-edilitare etc.

Respingerea documentațiilor de urbanism care sunt propuse în zone fără acces la canalizare, apă curentă, iar drumurile către zonele propuse nu sunt asfaltate.

Realizarea unei aplicații pentru a aduce noile documentații propuse mai aproape de cetățeni, într-o formă simplificată pentru a dezbate mai ușor cu aceștia noile propuneri ale dezvoltatorilor și pentru a avea mai ușor un feedback din partea locuitorilor pentru realizarea de dezbateri publice.

Începerea procedurilor de actualizare a Planului Urbanistic General, în care să schimbăm structura zonelor funcționale pentru a favoriza economia locală în locul zonelor rezidențiale care dețin în prezent cea mai mare parte din oraș.

Realizarea de Planuri Urbanistice Zonale prin diferite firme de consultanță tehnică, pentru zonele care au înregistrat în ultima vreme o dezvoltare intensă și necesită noi direcții pentru o dezvoltare ulterioară.

Discuții periodice cu cetățenii pentru a-i implica în viața orașului și pentru a consulta viziunea lor pentru dezvoltarea urbanistică a orașului.