Dezvoltare Ilfov Sud-Vest

Candidații USR-PLUS colaborează pentru soluții în Bragadiru și Măgurele

Două orașe lipite deja – Bragadiru și Măgurele. Probleme similare, poate chiar identice.

Soluția: colaborarea în rezolvarea tuturor spețelor. Ionuț-Dorin Iancu și Cristian Stamate, candidații USR-PLUS la primăria celor două orașe, propun o dezvoltare sincronizată a zonei, cu beneficii pentru ambele orașe. Mai mult decât suma părților, Bragadiru și Măgurele pot deveni un pol de confort și bunăstare în Sud-Vestul Ilfovului!

 

Probleme și soluții

Trafic și transport public

Unificarea infrastructurii Celofibrei – Spinului. O stradă comună dezvoltată de Bragadiru și Măgurele, alternativă la DNCB pentru locuitori.

Strada Legendei – punctul de separație între Bragadiru și Măgurele, trebuie dezvoltată în comun acord. Poate fi un punct excelent de traversare a DNCB și un tranzit excelent către Celofibrei – Spinului!

Unificarea infrastructurii Râul Doamnei – Atomiștilor. O nouă alternativă de tranzit local între cele două orașe.

Subtraversare DNCB – Legendei cu Str. București și girație. Soluția pentru o conexiune de acces pentru cartierul Independenței din Bragadiru, inclusiv pentru transport public local. 

Infrastructura educațională

Hudson Elementary School, Architect: TreanorHL – https://www.a-p.com/newsandinsights/how-safety-and-collaboration-are-influencing-modern-school-design

Obișnuita problemă – creșă, grădiniță, școală, after-school, terenuri de sport și bazine de înot. Soluția? Un complex educațional-recreativ dezvoltat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ADI Bragadiru-Măgurele.

Odată cu creșterea conectivității și mobilității între cele două localități, nu există nici un motiv pentru care o școală nu poate fi folosită pentru locuitorii ambelor orașe.

Transportul cu microbuze școlare moderne, cantină și program after-school vor reuși să:

– decongestioneze traficul prin eliminarea mașinilor personale folosite de părinți pentru transportul copiilor

– asigure părinților activi din Bragadiru și Măgurele confortul unei educații moderne pentru copii lor

– o zonă de sport pentru întreaga zonă prin refolosirea spațiilor de către comunitatea în afara programului de cursuri (inclusiv în timpul vacanței școlare)

– spații pentru activități extra-curiculare

– venituri la bugetele locale prin taxarea accesului la cerere și prin închirierea facilităților construite către cluburi sportive

Salubritate