Din anul 2018, de când a luat ființă filiala USR Bragadiru, am mers regulat la ședințele de consiliu local și am urmărit informațiile transmise pe site-ul orașului, pentru a putea lupta cu deciziile profund greșite luate de actuala administrație.

O problema importantă a orașului este aceea a dezvoltării haotice din cauza nerespectării regulilor de urbanism și a documentațiilor realizate în acest sens. Pentru a pune capăt acestei probleme, ne-am implicat activ și am încercat să stopăm toate documentațiile de urbanism care prezentau probleme.

Pentru încercarea de a împiedica P.U.Z.-ul propus în strada Toamnei, am realizat următoarele demersuri:

Informarea cetățenilor din zonă și contestarea documentației prin cerere pentru dezbatere publică în care am expus problemele. 

În opinia noastră, cele mai grave aspecte pe care le ridică acest PUZ sunt legate de lipsa avizului ISU (care nici măcar nu a fost solicitat în CU), în principal de accesul mașinilor de pompieri și lipsa hidranților, apoi de infrastructura existentă dezastruoasă, lipsa utilităților, a spațiilor verzi și a locurilor de parcare corespunzătoare. În zonă sunt case înșiruite P+1, care se întind între străzile Toamnei și Iernii.

Prin PUZ-ul supus aprobării se creează încă un drum de acces prin spatele acestora, pe care vor circula mașinile viitorilor locatari ai celor două blocuri (P+2+M) ce vor fi construite, cu impact negativ asupra calității vieții locuitorilor. Mai mult, deși în planurile PUZ-ului este prezentat drumul de acces ca și când ar avea continuitate între cele două străzi menționate, în realitate situația este diferită, din strada Iernii accesul făcându-se pe drum privat, proprietarii cu care am vorbit spunând că nu au fost consultați pentru asigurarea continuității drumului.

Găsiți mai multe informații aici: POSTARE FACEBOOK