alte proiecte pentru cartierele scandinavia ghidigeni latin – Alianța USR PLUS Bragadiru

1. Realizarea unui parc

Achiziționarea unui teren de aproximativ 1-2 ha pentru amenajarea unui parc care să includă spații verzi, pista de biciclete, spații de joacă special amenajate pentru copii, un teren de fotbal, aparate fitness exterior etc.

2. Sistem pentru canalizare pluvială

Realizare în parteneriat cu Apă Canal Ilfov a unui sistem de canalizare pluvială care să colecteze apele pluviale din această zonă și să le direcționeze către Ciorogârla.

3. Dezvoltarea zonei economice Cristalului – Centură București

Încurajarea agenților economici în a se localiza în aceste zone prin reducerea unor taxe și impozite și prin conectarea acestor zone la dotările edilitare.

4. Remodelarea unor intersecții și lărgirea unor străzi

Consultarea planului parcelar si cadastral în vederea sancționării proprietarilor care și-au extins curțile pe spațiul care face parte din străzi. Exproprieri ale unor spații din proprietățile private, care prin poziționarea lor incomodează circulația în condiții normale în unele intersecții. Lărgirea unor străzi care permit acest lucru pentru fluidizarea traficului în cartier.

5. Amenajarea rapidă a unor străzi principale

a. Gladiolelor strada care delimitează Bragadiru de Sectorul 5, în prezent neasfaltată (trebuie mai întâi stabilită situația juridică a acestei străzi), astfel traficul va fi descongestionat in zona cartierelor Ghidigeni și Fortuna, aceasta fiind o alternativă mult mai bună față de sigurul traseu către București prin strada Mărgelelor – Parfumului – Dantelei. Astfel se impune ca strada Gladiolelor sa fie asfaltata în totalitate și sa fie legată cu str. Drumul Cooperativei (Sectorul 5) și Ghidigeni;

b. Diamantului (porțiunea neasfaltată cuprinsă între str. Cristalului și Gladiolelor), întrucât rondul de la Penny (Șoseaua Alexandriei intersecție cu Cristalului) este aglomerat pe o raza de aproximativ 1 km atât dimineața cât și după amiaza, prin asfaltarea străzilor Gladiolelor și Diamantului pana în capăt, locuitorii din complexul Fortuna – Scandinavia nu vor mai fi obligați să se deplaseze spre casa utilizând ruta Șoseaua Alexandriei – Cristalului, fapt ce va diminua considerabil timpul petrecut în trafic ,atât pentru ei, cat și pentru cei care se deplasează înspre centrul orașului, fiind descongestionat astfel și traficul înspre rondul de la Penny;  c. Amenajarea străzilor Toamnei, Iernii și Verii pentru a realiza legătura între Ghidigeni și Prelungirea Ghencea.

6. Realizarea unui post al poliției locale

Siguranța cetățenilor este una din prioritățile noastre. Din păcate, pe fondul situației socio-economice actuale fenomenul infracțional a cunoscut o creștere semnificativă. De aceea, considerăm necesară înființarea unui post de poliție care să deservească zona Latin – Fortuna – Scandinavia – Ghidigeni

7. Asfaltarea străzilor și realizarea de trotuare

8. Realizarea unui sens giratoriu la intersecția DN6 – Gladiolelor 9. Extindere transport public în cartier (STB)

10. Supravegherea video a intersecțiilor

11. Contracte cu Apa Nova pentru a acoperi cu apă zonele pe care nu le poate acoperi Apă Canal Ilfov

12. Încurajare înființare asociații de proprietari drumuri de servitute + program de sprijin pentru construirea rețele apa-canal, iluminat stradal + drum